• Vandaag gekeurd, binnen 48 uur het keuringsrapport in jouw bezit.
  • Mail: info@mlcbouw.nl

Energielabel woning

Ga jij je woning verkopen of verhuren en heb je nog geen energielabel?  Vanaf 1 januari 2021 zijn de regels hiervoor verscherpt en dien je een afspraak te maken met een gecertificeerd energieprestatie adviseur om een energiemeting bij je thuis uit te laten voeren. 

 

Tijdens de inspectie beoordeel ik hoeveel fossiele energie je woning gebruikt. Op basis van deze informatie wordt vervolgens met speciale software een energielabel berekend. Bij de berekening bekijk ik alle elementen die van invloed zijn op de energieprestaties van de woning, zoals isolatie, beglazing, verwarming, koeling, installatietechniek, de aanwezigheid van PV-panelen en ventilatie. Dit wordt bepaald volgens de methodiek die beschreven staat in de ISSO 82.1. De EP-berekening leidt uiteindelijk tot het energielabel. Deze wordt geregistreerd bij het RVO.

 

De duur van een inspectie is afhankelijk van de kenmerken van je woning. Gemiddeld duurt de inspectie tussen de 1 en 2 uur.  Het energielabel is vervolgens 10 jaar geldig. 

 

De prijs is afhankelijk van de gebruiksoppervlakte van de woning. Het tarief voor woningen tot 150 m2 bedraagt €299,- incl. BTW. Daarboven geldt een toeslag van €0,65 per m2. 

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, telefonisch of per mail: info@mlcbouw.nl

Bel of mail direct voor een afspraak op korte termijn: